Haku

Karhunkatselu

Suomen ja Venäjän rajaseudulla elää runsaasti karhuja. Retkeilypoluilla ei luultavasti karhuja tapaa, mutta karhunkatseluretkillä havainnot ovat lähes varmoja. Vahvoissa piilokojuissa saa rauhassa keskittyä ihmettelemään ja kuvaamaan metsänkuninkaiden touhuja niiden luonnollisessa elinympäristössä. Karhunkatselupaikoilla vierailee usein myös muita petoeläimiä, kuten kotkia, susia ja ahmoja.

Tarmo Karvonen: Hossa Travel

Porotilavierailut

Hossa sijaitsee poronhoitoalueella, joten kankailla jolkottavat porot ovat olennainen osa maisemaa. Poroja pääsee rapsuttamaan ja ruokkimaan Hossan Poropuistossa. Vierailun aikana tilan isäntäväki kertoo poroista ja paikallisesta poronhoitokulttuurista. Hossan Poropuisto järjestää myös hellyttävien vasojen kuvaushetkiä porotarhassa. Hossa Travelin kautta on mahdollista päästä viettämään poronhoitolomaa erämaatilalle.

Huskyfarmi

Hossan Lomakeskuksen tarhalla asuu lähes 160 vauhdikasta valjakkokoiraa. Vuoden 2016 aikana on vielä luvassa pikkupentuja osaksi laumaa. Vierailijat pääsevät koirien rapsutuksen lisäksi osallistumaan  ruokintaan. Vierailut toteutetaan koirien työ- ja ruokinta-aikojen sallimissa rajoissa. Vierailut on sovittava etukäteen soittamalla Hossan Lomakeskukseen.

Lintujen bongaus

Ukkometson soidinuho tai lapinpöllön tuijotus jäävät lähtemättömästi luonnonystävän mieleen. Erämaiden näyttävimpien lintuhavaintojen saaminen vaatii yleensä malttia, hiljaisuutta ja hitusen tuuriakin. Kuukkeli puolestaan tulee rohkeasti tarkistamaan nuotiopaikalle pysähtyvien retkeilijöiden evästarjonnan. Tietyn lajin näkemistä toivovan kannattaa ottaa yhteyttä lintujenkatseluretkiä järjestäviin yrityksiin.

Palveluja tarjoavat yritykset


Martinselkosen Eräkeskus

Majoitus, Karhunkatselu, Ruokailut, Retket


Lue lisää
Holyday House Mäntyniemi

Hossan Poropuisto

Majoitus, talo, mökki, huoneisto


Lue lisää

Hossan Lomakeskus

Majoitus, Ravintola, Vuokraus


Lue lisää

Jarmon eräpalvelu

Metsästys, Karhunkatselu, Opaspalvelut


Lue lisää

Hossan Karhut

Karhunkatselu, Kuvaus


Lue lisää

Arolan maatila- ja erälomat

Majoitus, Karhunkatselu, Pitopalvelu


Lue lisää
Raatteen portti

Raatteen Portti

Nähtävyys, Kahvila, Majoitus, Karhunkatselu


Lue lisää