Haku

Hossan kansallispuisto

Hossan kansallispuistosta kannattaa kokea niin lempeä kuin mystinen puoli. Mäntyjen lomassa harjulta toiselle johdattavat helppokulkuiset polut ja kristallinkirkkaat vesistöt ihastuttavat kauneudellaan. Mystiikkaa maisemaan tuovat ikiaikaiset Värikallion maalaukset ja jylhä kanjonijärvi Julma-Ölkky. Hossa on ollut jo pitkään erämaan rauhasta nauttivien retkeilijöiden suosikki.

Tutustu Hossan kansallispuiston reitteihin.

 

Kansallispuisto

Sini Salmirinne, Metsähallitus

Nähtävyydet ja kohteet

Hossan seutu on mielenkiintoinen sekoitus erämaata ja rajaseudun tuntoja kuvastavaa kulttuuria. Hossan luontokeskus on samoilijan sampo, joka avaa kulkijalle Hossan historiaa ja tarjoaa retkivinkit Hossan kansalllispuiston parhaimpiin luontokohteisiin. Kansallispuiston kohteiden lisäksi kannattaa vierailla sotahistoriaan johdattavassa Raatteen Portissa ja samoilla Hiljaisen kansan keskuudessa 5-tien äärellä.

 

LUE LISÄÄ


Ohjeet ja säännöt

Kansallispuistot suojelevat Suomen luonnon monimuotoisuutta ja ovat samalla kaikille avoimia retkeilykohteita. Ainutlaatuisen ympäristön suojelemiseksi Hossassakin on muistettava muutama jokamiehenoikeuksista poikkeava lisäsääntö. Esimerkiksi leiriytyminen on sallittu vain tietyissä osissa kansallispuistoa.
 

LUE LISÄÄ