Haku

Hossanjoki

Erilaisten koski- ja virtajaksojen rytmittämä Hossanjoki on perhokalastajien suosikki. Luontaisesti vahva harjuskanta ja pyyntikokoisina istutetut taimenet takaavat, että taitava kalastaja saa koskista mieluisia saaliita. Toisinaan vieheeseen tarttuu Kiantajärvestä noussut suurtaimen. Eväshetkiä varten Hossanjoen varrella on useita tulentekopaikkoja ja laavuja. Hossanjokeen tarvitaan kalastonhoitomaksun lisäksi erillinen vapalupa.

Järvet ja lammet

Hossan järvistä ja lammista kalastetaan suurikokoisia ahvenia ja siikoja sekä istutettuja taimenia ja harjuksia. Esimerkiksi Umpi-Valkeinen ja Iso-Valkeinen ovat tykättyjä kalastuskohteita. Soutu-uistelijat suosivat Hossan mittakaavassa suurta järveä, Pitkä-Hoiluaa. Huosiuslammen ranta soveltuu myös liikuntarajoitteisille kalastajille. Alueella on vuokrattavana veneitä.

Pilkkiminen

Lämmin kevättalven auringonpaiste ja pilkkiminen ovat lyömätön yhdistelmä. Luonnonkalojen lisäksi Hossassa pilkitään istutettuja kirjolohia. Huosius-, Keihäs- ja Pieni-Hossalaislammella saa kalastaa Hossan kirjolohitripla -luvalla. Oppaan kanssa pilkkiretket suuntautuvat varmasti parhaimmille kalapaikoille. Pilkkiretkien ohjelmaan kuuluu olennaisesti nokipannukahvien keittäminen luonnon helmassa.

Palveluja tarjoavat yritykset


Hossan Luontokeskus

Majoitus, Kalastusluvat, Neuvonta, Vuokraus


Lue lisää

Hossa Travel

Ohjelmapalvelut, Eräopas


Lue lisää

Jarmon eräpalvelu

Metsästys, Karhunkatselu, Opaspalvelut


Lue lisää

Kiannan kelkka- ja kalaetappi

Majoitus, Safarit, Välinevuokraus


Lue lisää
Kainuun Luontoretket

Kainuun Luontoretket

Majoitus, Ohjelmapalvelut, Kalastus, Välinevuokraus, Tuotteita


Lue lisää