Haku

Euroopan suurin talvisotamuseo Raatteen Portti löytyy Suomussalmelta aivan Raatteentien alusta. Ympärillä on autenttiset taistelupaikat ja itse hienossa museossa on upea esineistö ja selkeät opasteet. Nähtävää on paljon ulkona ja sisällä.
Ympäristössä on noin 7 km hyviä opastettuja polkuja ja pitkospuita aidoilla taistelupaikoilla. Raatteentietä käyttivät myös saksalaiset jatkosodassa 1941-1944.
Museo ja kanttiini Päämaja ovat avoinna touko-lokakuun ja muina aikoina tilauksesta ryhmille.


Raatteentie 2, 89800 SUOMUSSALMI
Tel. + 358 400 892 192 | info@raatteenportti.fi

www.raatteenportti.fi

Raatteentie


Raatteentien taistelu on Pohjoismaiden tunnetuin talvisotataistelu 1939-1940. "Jäätynyt helvetti" muodostui tuhansille puna-armeijan sotilaille viimeiseksi olinpaikaksi. Kolmen hehtaarin ja 17 000 kivenlohkareen kenttä sekä "Avara Syli" muistomerkkinä kivipellon keskellä on Suomen vaikuttavin sotamuistomerkki.

Talvisotamuseo


Euroopan suurimmassa talvisotamuseossa on vuosittain myös vaihtuvat teemanäyttelyt. Aidot esineet, materiaalit, aseet ja tarinat ovat selkeästi esillä. Museon pääsylippuun sisältyy myös 14 minuutin dokumenttifilmi, joka on hyvä alustus museokierrokseen. Opastettuja kierroksia voi tiedustella museon yhteystietojen kautta.

Kanttiini Päämaja


Kanttiini Päämaja on avoinna touko-lokakuussa, kuten museokin.. Kanttiinin suosikkituotteet ovat itse valmistetut ritarimunkit, Kentsun lihikset ja Portin omat erikoislimonaadit. Teemme tilauksesta maittavia lounaita yli 20 henkilön ryhmille.

Matkamuistomyymälä "Motti"


Kanttiini Päämajan matkamuistomyymälästä löytyy tuotteita, kuten T-paitoja, lippalakkeja, pipoja, laukkuja, suklaata, lehtiä, kirjoja, jääkaappimagneetit jne. Uniikit puukot, hylsyt ja kirveet.

Ota yhteyttä

Haluatko saada lisätietoja yrityksestä ja sen palveluista? Voit lähettää viestisi oheisella lomakkeella.