Haku

Tervetuloa Hossaan

Hossa palkitsee moninkertaisesti matkailijan, joka lähtee rohkeasti valtatieltä kohti idän erämaita. Kansallispuiston seudulle johtava tie erkanee 5-tiestä (E63) Perangassa. Tästä risteyksestä lähtien Hossa-opasteet johdattavat perille määränpäähän. Suomussalmea halkovalta viitostieltä on noin 30 kilometrin matka perille.

Omalla autolla

Ajo-ohjeet pähkinänkuoressa on helppo muistaa: 5-tiellä (E63) jarruta Perangassa ja käänny itään Selkoskyläntielle (9190) ja aja se loppuun ja käänny vasempaan Hossantielle (843) ja jatka perille Hossan kohteisiin.

saavu-bus

Bussilla

Kajaanin ja Kuusamon välillä 5-tiellä liikennöi linja-autoja ympärivuotisesti. 5-tien pysäkiltä Perangasta on noin 30 kilometriä Hossaan, joten siirtymään tarvitaan myös taksia. Kuusamon ja Hossan välillä liikennöi vakiovuoroinen linja-auto koulupäivinä.

saavu-train

Junalla

Kajaanin ja Oulun rautatieasemat ovat Hossaan matkaaville kätevimmät juna-asemat jatkoyhteyksien kannalta. Kajaanista on 200 kilometriä Hossaan, ja Oulusta 240 kilometriä. Kajaanista tultaessa junat pysähtyvät myös pienemmällä asemalla Kontiomäellä, 170 kilometrin päässä Hossasta.

saavu-plane

Lentäen

Kaukaisimmat vieraat saapuvat Hossaan ilmojen halki. Lähimmät lentoasemat sijaitsevat Kuusamossa (80 km), Kajaanissa (200 km) ja Oulussa (240 km). Vuokra-auto on kätevin keino jatkaa lentoasemalta kohti Hossaa.

saavu-taxi

Taksilla

Taksin kyytiin voi luottaa aina, Hossan selkosillakin. Paikalliset taksikuljettajat tuntevat rajaseudun kuin omat taskunsa. Halutessaan matkustaja saa taksimatkan aikana aimoannoksen paikallistietoutta.

Taksi Hossa +358 40 531 8964
KorpiTaksi Suomussalmi +358 600 398 100

LUE LISÄÄ