Haku

Hossan kansallispuisto

Hossan kansallispuistosta kannattaa kokea niin lempeä kuin mystinen puoli. Mäntyjen lomassa harjulta toiselle johdattavat helppokulkuiset polut ja kristallinkirkkaat vesistöt ihastuttavat kauneudellaan. Mystiikkaa maisemaan tuovat ikiaikaiset Värikallion maalaukset ja jykevä kanjonijärvi Julma-Ölkky. Hossa on ollut jo pitkään erämaan rauhasta nauttivien retkeilijöiden suosikki.

Hossan kansallispuiston reitit löydät täältä

 

Kansallispuisto

Sini Salmirinne, Metsähallitus

Nähtävyydet ja kohteet

Hossan seutu on mielenkiintoinen sekoitus erämaata ja rajaseudun tuntoja kuvastavaa kulttuuria. Jälleen maaliskuussa 2017 avautuvan Hossan luontokeskuksen näyttelyt kertovat mukaansatempaavasti alueen luonnon ja kulttuurin erityispiirteistä. Kansallispuiston kohteiden lisäksi kannattaa vierailla sotahistoriaan johdattavassa Raatteen Portissa ja samoilla Hiljaisen kansan keskuudessa 5-tien äärellä.

 

LUE LISÄÄ


Ohjeet ja säännöt

Kansallispuistot suojelevat Suomen luonnon monimuotoisuutta ja ovat samalla kaikille avoimia retkeilykohteita. Ainutlaatuisen ympäristön suojelemiseksi Hossassakin on muistettava muutama jokamiehenoikeuksista poikkeava lisäsääntö. Esimerkiksi leiriytyminen on sallittu vain tietyissä osissa kansallispuistoa. Ennen tulevan kansallispuiston sääntöjen virallistamista noudatetaan nykyisen retkeilyalueen toimintaohjeita.

 

LUE LISÄÄ